Linkbuilden.

Linkbuilden, wat is het precies
Linkbuilden is een SEO-strategie om hoger te komen in de zoekresultaten door middel van het verzamelen van meer autoriteit. Simpel gezegd is linkbuilden het verkrijgen van links op andere websites (backlinks) die verwijzen naar jouw website. Je kunt een backlink vergelijken met een uitgebrachte stem. Hoe meer mensen ‘stemmen’ op jouw website, des te waardevoller jouw website wordt voor Google.

Geen kwantiteit, maar kwaliteit
Een veel gemaakte fout is dat je niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit moet gaan. Bij linkbuilden gaat het niet om hoe meer links, hoe beter. Hoe waardevoller jouw links zijn, hoe beter je in de zoekmachines scoort. Het hoeven er per definitie dus niet meteen heel veel te zijn. Het inkopen en meedoen aan linkuitwisselingprogramma’s om de zoekmachines te manipuleren vallen buiten Google’s richtlijnen.

Met links van weinig waarde zul je niet geholpen worden om hoger te klimmen in de zoekmachines, zelfs niet wanneer het er heel veel zijn. Een verkeerde linkbuilding strategie brengt je meer schade aan en kan zelfs leiden tot een Google penalty.

Liever één goede link dan 100 slechte links.
Wij vinden dat linkbuilding zoveel mogelijk op een natuurlijke manier moet ontstaan. Jouw site moet mensen zo aanspreken dat ze uit zichzelf een link plaatsen naar je website. De mooiste vorm van linkbuilden is dan ook het creëren van hoogwaardige en unieke content voor jouw doelgroep. Hoe nuttiger de content (in welke vorm dan ook), des te groter de kans is dat bezoekers jouw website gaan delen.

Hier komen wij om de hoek kijken
Linkbuilding is een apart vakgebied waarbij we vaak zien dat er louche tactieken worden gebruikt om de zoekmachines te manipuleren. Gelukkig wordt het algoritme van Google steeds slimmer en beter. Hierdoor zullen deze tactieken en strategieën tegenwoordig weinig effect meer hebben en kunnen ze zelfs worden afgestraft. Wij houden ons daarom netjes aan de spelregels en zorgen voor resultaat.

Let er wel op dat SEO een marketingsstrategie is voor de lange termijn, hierdoor zul je geduld moeten hebben voor resultaat. Door te zorgen dat de basis helemaal juist is, kunnen wij samen werken aan een actieve en een resultaatgerichte groeistrategie die zal leiden tot meer bezoekers, conversies en omzet.

Een aantal voorbeelden.

Laat uw gegevens achter