SSL Certificaten.

Je website beveiligen
Wanneer je een website hebt zonder SSL, zal dit onversleuteld weergegeven worden. Dit betekend dat je website onveilig is. Dat wil zeggen dat de informatie op jouw website onversleuteld over het internet wordt verstuurd, waardoor uit te lezen is door kwaadwillenden. Hierdoor kan uw website gemakkelijker in handen komen van bijvoorbeeld hackers.

Een SSL Certificaat
Door middel van een SSL certificaat kun je de informatie versleutelen. Hierdoor voorkom je dat kwaadwillenden jouw informatie kunnen uitlezen. Dit wordt ook wel encryptie genoemd.

Dit werkt als volgt:
Je browser maakt een unieke reeks tekens aan, de zogenaamde “session key“. Deze wordt versleuteld met de public key van de webserver, afkomstig van het SSL Certificaat, en naar de server verzonden. De server ontsleutelt vervolgens de session key met de private key van het SSL Certificaat. De session key is nu bij beide partijen bekend en de informatie kan met deze unieke session key worden versleuteld en uitgewisseld zonder dat iemand anders de informatie kan uitlezen.

Waarom een SSL Certificaat

  • Voor het veilig uitwisselen van informatie op je website.
  • Webshops dienen volgens de Wet bescherming persoonsgegevens de ingevulde persoonsgegevens te beschermen tegen misbruik van derden. Dit is precies wat een SSL certificaat doet.
  • Google waardeert het zeer als jouw website een SSL certificaat gebruikt en geeft jouw site hiervoor een iets hogere ranking.

Heb ik een SSL Certificaat?
Als je normaal via een browser een pagina opvraagt gaat dit via een http verbinding. Je ziet dan http:// voor de url. Als de pagina versleuteld wordt opgeroepen, dan gaat dit via een https. Je ziet dan https:// verbinding. In je browser staat voor de url een klein icoontje. De icoontjes verschillen per browser maar lijken wel elkaar. Dit icoontje geeft de status van de verbinding aan. Wanneer je een SSL Certificaat hebt, geeft het icoontje een slotje weer.

Meer weten of hulp nodig?
Wil je meer informatie of kom je er zelf niet uit? Wij kunnen u helpen en ervoor zorgen dat uw website een juiste SSL krijgt.

Een aantal voorbeelden.

Laat uw gegevens achter